Terug

Volg Vandaag Inside

Nilis komt er niet uit met Anderlecht

Nilis komt er niet uit met Anderlecht

11 dec 2020, 20:05

De terugkeer van Luc Nilis bij de Belgische voetbalclub Anderlecht blijft beperkt tot twee weken. De 53-jarige Belg sloot eind vorige maand aan bij de technische staf van hoofdtrainer Vincent Kompany, om op vrijblijvende basis mee te kijken en zijn expertise te delen. Dat beviel van beide kanten goed, maar Anderlecht en Nilis slaagden er niet in een akkoord te bereiken over de financiële voorwaarden voor een contract.

'Na een unaniem positieve evaluatie van zijn verblijf deden we een concreet voorstel en zochten we een akkoord om Luc langer bij ons te houden', zegt directeur Karel Van Eetvelt. 'De financiële verwachtingen en de inspanningen die de club op dit moment kon doen, bleken daarbij spijtig genoeg te ver uiteen te liggen.' Nilis zegt genoten te hebben van zijn tijdelijke terugkeer in Brussel. 'Anderlecht zal altijd 'thuis' blijven voor mij.'

Nilis speelde tussen 1986 en 1994 voor 'Paars-Wit'. De aanvaller ging daarna naar PSV, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Na zijn voetbalcarrière werkte de Belg als spitsentrainer bij PSV en hij was assistent-trainer bij VVV-Venlo. Nilis moest afgelopen zomer vertrekken uit Venlo en ging als spitsentrainer aan de slag bij de Turkse club Ankaragücü, maar hij hield het daar al snel voor gezien. De voormalige 'Rode Duivel' wil graag weer in eigen land aan de slag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.