Terug

Volg Vandaag Inside

Nijhuis baalt na gegeven penalty: 'Ik wilde niet, maar ik moest wel'

Nijhuis baalt na gegeven penalty: 'Ik wilde niet, maar ik moest wel'

13 mei 2021, 23:34

Scheidsrechter Bas Nijhuis had het druk tijdens de wedstrijd tussen FC Emmen en sc Herenveen van vandaag. Nijhuis deelde twee penalty’s én twee rode kaarten uit. Na afloop van het duel baalde hij van de tweede strafschop.

Tijdens de vorige speelronde spaarde Nijhuis Sparta-aanvoerder Adil Aussar na een handsbal. Verdediger Jan-Paul van Hecke van Heerenveen werd wel gestraft. Nijhuis werd door de VAR naar het scherm geroepen en de bal ging op de stip. 'Het gaat zo enorm tegen je gevoel in, want die verdediger kan er niks aan doen. Hoewel ik geen penalty wilde geven, moest ik wel. In de nieuwe regels zit totaal geen gevoel', reageerde Nijhuis na afloop, geciteerd door het AD.

Bij het bekijken van de beelden op het scherm, schudde Nijhuis zijn hoofd en bood de spelers van Heerenveen ook zijn excuses aan. 'Ik had al wel het gevoel dat de VAR zou komen, maar het is alsnog echt heel zuur om zo'n penalty te geven', aldus Nijhuis.

Emmen won in eigen huis mede dankzij de twee penalty’s met 3-1 van de Friezen en is daardoor ontsnapt aan directe degradatie. Heerenveen-spelers Lasse Schöne en Syb van Ottele werden nog van het veld gestuurd met een rode kaart.

Johan reageerde eerder in onderstaande video op kritiek van Maarten Wijffels op de TV-optredens van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Johan stoort zich: ‘Dat we zendtijd aan hem besteden, is armo...
1:31
Johan stoort zich: ‘Dat we zendtijd aan hem besteden, is armo...

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.