Terug

Volg Vandaag Inside

Nijhuis baalt na afgekeurde goal Feyenoord: 'Dat de deuren er nog in zitten in de kleedkamer..'

Nijhuis baalt na afgekeurde goal Feyenoord: 'Dat de deuren er nog in zitten in de kleedkamer..'

1 dec 2021, 22:29

Scheidsrechter Bas Nijhuis baalt enorm dat de VAR ingreep bij de openingstreffer van Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra tegen Heracles Almelo in De Kuip woensdagavond.

Na een blok van Alireza Jahanbakhsh op Giacomo Quagliata bezorgde Fredrik Aursnes de bal bij Sinisterra. De Colombiaanse buitenspeler scoorde tegendraads, met zijn rechterbeen. Nijhuis werd door de videoscheidsrechter naar de kant geroepen om het blok van Jahanbakhsh te bekijken. De gezichtsuitdrukking van Nijhuis verraadde dat hij het zelf niet echt een overtreding vond, maar hij de treffer afkeurde op basis van de bestaande regels.

Nijhuis bekeek het duel meerdere keren en besloot uiteindelijk, met zichtbare tegenzin, te fluiten voor een overtreding. 'We hebben met elkaar afgesproken een scheidsrechter alleen naar de kant te halen bij overduidelijke fouten of momenten, niet bij dit soort situaties. Dan breng je de scheidsrechter in een moeilijke situatie', reageerde Nijhuis na afloop van de wedstrijd in gesprek met ESPN.

De scheidsrechter was woedend toen hij tijdens de rust in de kleedkamer arriveerde. 'Ze mogen blij zijn dat de deuren er nog inzitten. Ik had niet mee moeten gaan in het oordeel van de VAR. Het is dat Feyenoord hier nog met 2-1 wint, anders heb je als arbitrage een beslissende fout gemaakt', aldus Nijhuis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.