Terug

Volg Vandaag Inside

Nigeria voldoet op tijd aan regels FIFA

Nigeria voldoet op tijd aan regels FIFA

20 aug 2018, 19:03

ZÜRICH (ANP/RTR) - Nigeria kan volgende maand gewoon de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2019 spelen. Een schorsing voor het Afrikaanse land dreigde, vanwege politieke inmenging bij de voetbalbond.

Amaju Melvin Pinnick won in 2014 de strijd om het voorzitterschap van de Nigeriaanse voetbalbond, maar zijn rivaal Chris Giwa ging tegen zijn overwinning in beroep en kreeg uiteindelijk de leiding. De ethische commissie van de FIFA schorste Giwa voor vijf jaar, maar bij de Nigeriaanse bond veranderde niets.

Na een waarschuwing liet de Nigeriaanse voetbalbond weten dat de leiding nu weer in handen van Pinnick is. De FIFA zegt de situatie nauwlettend te blijven volgen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.