Terug

Volg Vandaag Inside

'Nigel de Jong stond voor terugkeer als speler in Eredivisie'

'Nigel de Jong stond voor terugkeer als speler in Eredivisie'

6 jan 2023, 00:00

Het scheelde niet veel of Nigel de Jong was teruggekeerd in de Eredivisie als speler. De oud-speler van onder meer Ajax en Manchester City, was dicht bij een transfer naar Go Ahead Eagles. Dat meldt Tijmen Wissink van RTV Oost in De Oosttribune.

"Nigel de Jong was heel ver om als speler bij Go Ahead Eagles aan de slag te gaan", vertelt presentator Wissink. "Op het laatste moment is dat nog afgeketst vanwege Alex Kroes (voormalig grootaandeelhouder van Go Ahead, red.). De Jong zag zichzelf in de winter van zijn carrière bij Go Ahead voetballen. Hij speelde ergens in de woestijn (bij Al-Ahli SC en Al-Shahania SC, red.) en daarna wilde hij nog naar Go Ahead. Dat is heel goed geheim gebleven."

Eerder deze week werd De Jong gepresenteerd als de nieuwe directeur topvoetbal van de KNVB. "Het is een heel mooi vooruitzicht om aan de slag te gaan in deze functie", vertelde De Jong in een persbericht. "Ik wil het Nederlandse topvoetbal verder helpen verbeteren, bij de mannen en de vrouwen. Nederland heeft altijd de ambitie om tot de absolute wereldtop te horen. Het aanwezige talent en de geschiedenis rechtvaardigen die ambitie."

De directeur topvoetbal moet de nationale teams van de KNVB maximaal laten presteren. Samen met directeur voetbalontwikkeling Lennard van Ruiven draagt De Jong verantwoording voor het technisch beleid. De oud-middenvelder wordt ook het aanspreekpunt van alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

"Werken in het topvoetbal vraagt specifieke kennis en ervaring", beseft De Jong. "Die heb ik in mijn jaren als speler opgedaan bij verschillende clubs in binnen- en buitenland en kan ik nu gebruiken. Het is zeventien jaar geleden dat ik Nederland verliet, maar ik ben het Nederlands voetbal natuurlijk altijd blijven volgen. En ik ben er voor mijn gevoel altijd onderdeel van gebleven. Het is een grote eer en ik ga hier, samen met anderen, de beste invulling aangeven", aldus de WK-finalist van 2010.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.