Terug

Volg Vandaag Inside

Nigel de Jong maakt debuut in nieuwjaarswedstrijd tussen ex-internationals en Koninklijke HFC

Nigel de Jong maakt debuut in nieuwjaarswedstrijd tussen ex-internationals en Koninklijke HFC

3 jan 2024, 20:25

Oud-voetballer Nigel de Jong maakt zaterdag zijn debuut tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen de Nederlandse ex-internationals en de amateurs van Koninklijke HFC. De ex-Oranje Leeuwinnen spelen eerder op de middag een wedstrijd tegen de Royal Haarlem All Stars, een selectie van in Haarlem en omgeving spelende voetbalsters.

Oud-international Vera Pauw is de coach van de voormalige Oranje-speelsters. Ze wordt geassisteerd door Andries Jonker, de bondscoach van het huidige nationale elftal.

De 39-jarige De Jong kwam tot 81 interlands. Hij veroverde met Oranje zilver en brons op de WK's van 2010 en 2014. Ook was hij actief op de EK's van 2008 en 2012. De voormalige middenvelder speelde in Nederland voor Ajax, waarna hij in het buitenland uitkwam voor onder meer Manchester City, AC Milan en LA Galaxy. De Jong is tegenwoordig directeur topvoetbal bij de KNVB.

De nieuwjaarswedstrijd tussen de ex-internationals en HFC begint zaterdag om 14.30 uur op het complex van HFC in Haarlem. Het duel tussen de ex-Oranje Leeuwinnen en de Royal Haarlem All Stars staat om 12.00 uur op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.