Terug

Volg Vandaag Inside

Nieuwe wending in Sandler-soap: aanklager wil NEC'er tóch schorsen

Nieuwe wending in Sandler-soap: aanklager wil NEC'er tóch schorsen

26 feb 2023, 12:20

De aanklager betaald voetbal wil NEC-verdediger Philippe Sandler alsnog schorsen voor zijn handsbal in het KNVB-bekerduel met Feyenoord. Twee weken geleden seponeerde de tuchtcommissie nog zijn rode kaart.

Sandler werd tegen Feyenoord in de 89e minuut weggestuurd vanwege een handsbal, waarmee hij een schot van Ezequiel Bullaude kraakte op de doellijn. De aanklager betaald voetbal wilde een dag later schikken met NEC door de verdediger voor een duel te schorsen. Daaropvolgend ging de club uit Nijmegen in beroep, met succes.

"De aanklager betaald voetbal acht het niet bewezen dat de verdediger bewust op onreglementaire wijze een doelpunt voorkwam", stelde NEC op 10 februari nadat de tuchtcommissie afzag van een schorsing voor Sandler. Ruim twee weken later krijgt de soap een nieuwe wending.

De aanklager betaald voetbal laat het er namelijk niet bij zitten en gaat in beroep tegen de seponering, zo weet De Gelderlander. "Dinsdagavond volgt er een zitting op het bondsbureau in Zeist en dan moest duidelijk worden of Sandler alsnog voor één wedstrijd wordt uitgesloten. NEC is not amused over de gang van zaken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.