Terug

Volg Vandaag Inside

'Nieuwe vrouwenprofclub in de maak met Olympisch Stadion als basis'

20 mrt 2024, 09:18

Hera wil de eerste profvoetbalclub worden die zich volledig richt op vrouwen. "Het voetbalsysteem moet anders. Profclubs zijn van oudsher gebouwd rondom de mannen. We willen dat vrouwen altijd op nummer één staan", zegt oprichter Marieke Visser in een interview bij de NOS. De Amsterdamse club wil gaan spelen in het Olympisch Stadion.

De 39-jarige Visser heeft een achtergrond in marketing en een liefde voor vrouwenvoetbal. Ze bedacht het idee voor Hera vorig jaar mei uit verbazing dat de vrouwen van Ajax na de landstitel in 2023 geen officiële huldiging kregen. "Dat zou bij de mannen nooit zijn gebeurd", zegt ze.

Het plan bestaat nu alleen nog op papier. De huidige reglementen van de KNVB bieden geen ruimte voor de plannen van Hera als nieuwe betaaldvoetbalorganisatie (bvo). De KNVB geeft aan een open houding te hebben voor initiatieven die het voetbal verder helpen.

Jack van Gelder zag vorig jaar bij De Oranjezomer een opmerkelijk moment tijdens het WK vrouwenvoetbal. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.