Terug

Volg Vandaag Inside

'Nieuwe verdeelsleutel tv-gelden pakte goed uit voor Ajax'

'Nieuwe verdeelsleutel tv-gelden pakte goed uit voor Ajax'

22 jan 2020, 11:47

Ajax heeft vorig jaar geprofiteerd van een nieuwe verdeelsleutel voor de televisierechten van de Champions League. De voetbalclub kreeg 78 miljoen euro voor de televisierechten van het belangrijkste Europese bekertoernooi, tegen 12,5 miljoen euro een jaar eerder, becijferde accountants- en adviesbureau KPMG. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Ajax in het seizoen 2017/2018 het hoofdtoernooi van de Champions League niet haalde.

De landskampioen bereikte in de Champions League de halve finale wat ook een flinke hoeveelheid prijzengeld opleverde. Bovendien stegen de inkomsten uit de kaartverkoop. Alles bij elkaar hield Ajax 199 miljoen euro over aan het Champions League-avontuur. De tv-gelden maakten daar 44 procent van uit.

KPMG keek naar acht landskampioenen en concludeerde dat bij vijf daarvan de televisierechten de belangrijkste inkomstenbron was.

VIDEO - Johan vernietigend over plannen van Ajax: ‘Ze moeten zich doodschamen’

Johan vernietigend over plannen van Ajax: ‘Ze moeten zich doodschamen’
1:58
Johan vernietigend over plannen van Ajax: ‘Ze moeten zich doodschamen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.