Terug

Volg Vandaag Inside

Nieuwe verdachte in Belgisch voetbalschandaal

Nieuwe verdachte in Belgisch voetbalschandaal

7 nov 2018, 22:23

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In het grote onderzoek naar witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische profvoetbal is ook spelersmakelaar Evert Maeschalck in staat van beschuldiging gesteld. Hij wordt verdacht van passieve en actieve omkoping.

Maeschalck is de makelaar van nogal wat huidige en gewezen spelers van landskampioen Club Brugge, de club van de Nederlanders Stefano Denswil, Ruud Vormer en Arnaut Danjuma Groeneveld. Zijn kantoor behartigt de belangen van onder anderen Hans Vanaken, Birger Verstraete, Björn Engels en doelman Davy Roef, die eerder in het onderzoek werd verhoord als getuige.

De vader van de verdachte spelersmakelaar, Johnny Maeschalck, is een bekende Belgische sportadvocaat. Hij verdedigde in het begin van het fraudedossier de belangen van de in opspraak geraakte scheidsrechter Bart Vertenten. Intussen heeft de sportadvocaat de zaak aan een collega overgedragen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.