Terug

Volg Vandaag Inside

Nieuwe uitshirt Ajax komt Groningse studenten bekend voor: 'Je reinste plagiaat'

Nieuwe uitshirt Ajax komt Groningse studenten bekend voor: 'Je reinste plagiaat'

15 juni 2020, 11:30

Zeven voormalig bestuursleden van de Groningse studentenvereniging Forward keken raar op toen ze het nieuwe uitshirt van Ajax zagen. Het lijkt volgens hen namelijk erg veel op het lustrumpak dat het zevental twee jaar geleden liet ontwerpen, vertelt Marnix Feikens tegen RTV Noord.

Twee jaar geleden vierde de vereniging Forward haar 115e verjaardag. Het thema was het EK'88, en de pakken werden gebaseerd op het tenue van Oranje in 1988, maar dan in de clubkleuren van Forward.

Toen Ajax afgelopen week het nieuwe uitshirt presenteerde, keken de studenten raar op. Marnix Feikens vertelt: 'Wat onze eerste reactie was? Dat heeft Ajax goed van ons afgekeken.' Toch kon hij er net als zijn mede-bestuursleden om lachen: 'We hebben nog wat oud-leden die nu advocaat zijn. Die hebben we meteen contact laten opnemen met Ajax, want dit is je reinste plagiaat. Nee, gekheid natuurlijk. Het getuigt van onze goede smaak.'

Verschillende clubcardhouders van Ajax, oud-spelers en bekende Nederlanders kregen afgelopen week het shirt gratis thuisgestuurd. De studenten gaan direct akkoord wanneer zij ook een shirt krijgen: 'Dan praten we nergens meer over,' vertelt Feikens lachend.

Vergelijk hieronder zelf het nieuwe Ajax-shirt en het lustrumpak van de studenten!

Wat de mannen van Veronica Inside vinden van het nieuwe uitshirt van Ajax zullen we ongetwijfeld nog te horen krijgen. Afgelopen Eredivisieseizoen kon Johan zijn ogen niet geloven toen hij het nieuwe inloopshirt van Feyenoord zag. Bekijk het in de beelden hieronder!

Stylist Johan kritisch op uittenue Feyenoord: 'Moeten ze nog gemolken worden?'
4:27
Stylist Johan kritisch op uittenue Feyenoord: 'Moeten ze nog gemolken worden?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.