Nieuwe ploeg Bosz verslaat FC Twente met 4-0

8 jan 2019, 17:03

LEVERKUSEN (ANP) - Trainer Peter Bosz heeft zijn officieuze debuut bij Bayer Leverkusen gevierd met een ruime overwinning op FC Twente. De Duitse club was op het veld naast de grote BayArena met 4-0 te sterk voor de ploeg uit Enschede. Bosz wisselde in de rust zijn volledige elftal en liet in de tweede helft zijn beoogde basisploeg spelen.

Bij rust stond Leverkusen al met 2-0 voor door doelpunten van Lucas Alario (strafschop) en Dominik Kohr. Kevin Volland en Leon Bailey voerden de score in de tweede helft op voor de ploeg van Bosz.

De 55-jarige trainer uit Apeldoorn werd vrijdag gepresenteerd in Leverkusen en begon die dag met zijn nieuwe ploeg aan de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. De opvolger van de weggestuurde Heiko Herrlich moet Leverkusen aan Europees voetbal helpen. De club staat momenteel op de negende plaats in de Bundesliga. Bosz debuteert volgende week zaterdag officieel met een thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.