Terug

Volg Vandaag Inside

'Nieuwe opzet Super League staat open voor alle clubs'

'Nieuwe opzet Super League staat open voor alle clubs'

15 okt 2021, 13:05

Initiatiefnemers van de nieuw op te richten Super League hebben een nieuwe opzet geschreven. De clubs stellen nu een competitie voor die openstaat voor alle clubs. Het Duitse persbureau DPA heeft die plannen ingezien.

In het vorige voorstel, dat in het voorjaar naar buiten kwam, was alleen plaats voor de grootste Europese topclubs. Zij zouden elk jaar mee mogen doen, zonder degradatie- en promotieregeling. De competitie zou nu uit twintig clubs moeten gaan bestaan. Een divisie lager zouden dan nog eens twintig clubs spelen. De teams zouden wel actief blijven in hun nationale competities.

Het vorige idee leverde zoveel weerstand op bij met name voetbalfans dat negen clubs zich al snel terugtrokken uit het project. Alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn daar officieel nog bij betrokken. De UEFA houdt vol dat de nieuwe competitie in strijd is met de eigen reglementen. Het Europese Hof van Justitie moet toetsen of de voetbalbond haar machtspositie misbruikt. Dat gebeurt naar verwachting volgend jaar zomer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.