Terug

Volg Vandaag Inside

Nieuwe naam bekend voor EA Sports-voetbalspel FIFA

Nieuwe naam bekend voor EA Sports-voetbalspel FIFA

14 okt 2021, 09:22

Wereldvoetbalbond FIFA wil actie ondernemen tegen het voetbalspel FIFA. Sinds 1993 gebruikt het spel van EA Sports dezelfde naam als de voetbalbond en betaalt daarvoor een enorm bedrag. Het voetbalspel heeft daarom besloten om de immens populaire game te hernoemen.

EA betaalt jaarlijks licentiekosten voor het gebruik van de naam, het logo en het WK Voetbal. De wereldvoetbalbond wil deze kosten de komende jaren echter verdubbelen naar 1 miljard dollar per 4 jaar. Daarnaast wil FIFA dat het voetbalspel van EA zijn inkomsten beperkt, doelend op de gokpraktijken van het online spel Ultimate Team. EA Sports schijnt het niet eens te zijn met de veranderende afspraken en wil zo snel mogelijk van naam verwisselen.

Een nieuwe naam is al ingediend door het bedrijf. De volgende editie na FIFA22 zou 'EA Sports FC' moeten gaan heten. In dat geval zal het bedrijf een enorme klap met geld kunnen besparen. Dit betekent niet dat alle banden met de wereldvoetbalbond worden verbroken. Overige contracten staan namelijk garant voor het gebruik van onder meer officiële teamnamen en spelersnamen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.