Terug

Volg Vandaag Inside

Nieuwe Landbouwminister Adema onder vuur: moet uitspraken terugnemen van VVD

Nieuwe Landbouwminister Adema onder vuur: moet uitspraken terugnemen van VVD

2 nov 2022, 10:50

Landbouwminister Piet Adema moet zijn uitspraak terugnemen dat hij "niet dogmatisch" wil vasthouden aan 2030, zegt VVD-Kamerlid Thom van Campen. Het gaat om het doel om in 2030 de stikstofuitstoot te halveren.

"Het verkopen van het loslaten van die deadline is gratis bier wat we allemaal misschien in zaaltjes willen verkopen. Die luxe kunnen we ons niet permitteren", zegt Van Campen na een overleg met de stikstofspecialisten in de coalitie.

Op de vraag of Adema zijn uitspraken moet terugnemen zegt Van Campen: "Ik denk dat dat nodig is." De bewindsman deed zijn uitspraken op een bijeenkomst met boeren, waarover Trouw bericht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.