Terug

Volg Vandaag Inside

'Nieuwe concurrent Depay aanstaande: Barça wil Arsenal-banneling Aubameyang'

'Nieuwe concurrent Depay aanstaande: Barça wil Arsenal-banneling Aubameyang'

15 dec 2021, 13:08

Pierre-Emerick Aubameyang beleeft zware weken bij Arsenal. De spits uit Gabon is door trainer Mikel Arteta voor onbepaalde tijd uit de selectie van de Londenaren gezet. FC Barcelona zou de 2 partijen komende winter maar al te graag van elkaar kunnen verlossen, meldt The Independent.

Afgelopen week begon de onrust rondom Aubameyang toen de speler niet kwam opdagen bij een training van Arsenal. Het is niet duidelijk of de speler hiermee een transfer wil afdwingen. Als reactie hierop besloot Arteta om de Gabonees uit de selectie te plaatsen en zijn aanvoerdersband af te pakken.

FC Barcelona wil graag van de situatie gebruik maken om het eigen spitsenprobleem op te lossen. De Catalanen zitten in de knoop met Memphis Depay, die zijn goede vorm niet weet vast te houden en het laat afweten in grote wedstrijden. Xavi Hernandez heeft verder de beschikking over Luuk de Jong, terwijl Ansu Fati pas in 2022 weer in actie kan komen en Sergio Agüero zijn carrière heeft beëindigd vanwege hartproblemen. De komst van Aubameyang zou de ploeg van Xavi weer extra ruimte moeten verschaffen. Naar verluidt wil Barcelona de Arsenal-banneling komende januari overnemen.

Het enige obstakel volgens Daily Mail is het salaris van Aubameyang. De aanvaller verdient het duizelingwekkende bedrag van 350.000 dollar per week, wat voor het financieel geplaagde Barcelona geen optie is. Een optie volgens het Engelse tabloid zou een ruildeal kunnen zijn met Ousmane Dembélé.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.