Terug

Volg Vandaag Inside

Nieuw record: auto van ruim vier miljoen euro (!) op Nederlands kenteken

Nieuw record: auto van ruim vier miljoen euro (!) op Nederlands kenteken

1 juli 2022, 17:52

Een nieuw record op het gebied van luxe auto's in Nederland. Voor het eerst is er namelijk een auto met een nieuwwaarde van maar liefst vier miljoen euro op Nederlands kenteken geregistreerd. Deze week werd er een Bugatti Chiron afgeleverd, dat blijkt uit data van de RDW, meldt De Telegraaf.

De Bugatti Chiron vertegenwoordigt een waarde van exact 4.064.477 euro. Eerder dit jaar in maart registreerde Bugatti-dealer Pon Luxury Cars in Leusden een Chiron met een nieuwwaarde van 3.622.222 euro, dat record is dus verbroken door een nog onbekende koper.

'Wij doen nooit uitspraken over onze clientèle', zegt het dealerbedrijf in gesprek met De Telegraaf. Het bedrijf leverde eerder al zeven Chirons af op Nederlands kenteken. De Bugatti Chiron is de snelste productie-auto ter wereld met een begrensde topsnelheid van 420 km/h en haalt als Super Sport zelfs de 440 km/h.

De sportwagen, met 8.0 W16-benzinemotor en vier turbo’s, haalt vanaf stilstand de 100 km/h binnen 2,4 tellen. Van de Bugatti Chiron worden er slechts vijfhonderd stuks met de hand vervaardigd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.