Terug

Volg Vandaag Inside

'Nieuw onderzoek wijst naar dierenmarkt Wuhan als bron van coronavirus'

'Nieuw onderzoek wijst naar dierenmarkt Wuhan als bron van coronavirus'

28 feb 2022, 11:50

Er is een nieuwe doorbraak in het onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus, zo meldt de NOS. Een groep onderzoekers heeft geconcludeerd dat het virus inderdaad is ontstaan op de dierenmarkt in het Chinese Wuhan.

De onderzoekers wisten de eerste coronabesmettingen van december 2019 te herleiden naar de dierenmarkt in China. Voor het onderzoek keek de groep naar data van de WHO-missie uit 2021. Ook werd het onderzoek aangevuld met nieuwe informatie.

De studie laat zien dat de geografische concentratie bijna geen toeval kan zijn. De eerste coronagevallen die bijvoorbeeld niet op de markt kwamen, woonden wel in de buurt van de miljoenenstad. Op de markt zelf wisten de onderzoekers de meeste sporen te herleiden naar het deel waar levende dieren werden verkocht.

Voor viroloog Marion Koopmans is dit onderzoek heel sterk bewijs voor de oorsprong van Covid-19. 'Alles bij elkaar opgeteld, maakt dit het echt heel onwaarschijnlijk dat er een andere verklaring is. Je ziet dat de allereerste gevallen allemaal heel sterk zijn geclusterd bij die markt. Dit is voor mij heel sterk bewijs,' zo concludeert Koopmans bij het NOS Radio 1 Journaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.