Terug

Volg Vandaag Inside

'Niet reservecoureur maar oude bekende krijgt F1-plek Mazepin bij Haas'

'Niet reservecoureur maar oude bekende krijgt F1-plek Mazepin bij Haas'

7 mrt 2022, 14:10

Het Formule 1-team Haas beëindigde afgelopen weekend het contract van de Russische coureur Nikita Mazepin. Al snel werd de naam van reservecoureur Pietro Fittipaldi genoemd als logische opvolger van de Rus, maar Bild weet te melden dat niet de Braziliaan maar oude bekende Antonio Giovinazzi op pole position ligt voor de prestigieuze plek.

De 28-jarige Italiaan reed afgelopen seizoen ook al in de koningsklasse van de autosport. Destijds stond hij onder contract bij Alfa Romeo. Dat team nam vorig jaar echter afscheid van Giovinazzi, waarna hij de hoogste divisie noodgedwongen moest verlaten. Alle overige teams hadden namelijk hun plekken al vergeven. Hierom maakte hij de overstap naar de Formule E, de elektrische variant van de Formule 1.

Volgens La Gazzetta dello Sport zou de ex-coureur van Alfa Romeo echter een clausule in zijn contract hebben opgenomen. Hierin zou staan dat hij de elektrische klasse mag verlaten wanneer een nieuwe plek in de Formule 1 zou vrijkomen. Dit zou betekenen dat Giovinazzi vrij is om een contract te tekenen bij het team van de Amerikaanse renstal Haas.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.