Terug

Volg Vandaag Inside

Niet Inter maar Benfica tegenstander van Ajax in achtste finales

Niet Inter maar Benfica tegenstander van Ajax in achtste finales

13 dec 2021, 15:11

Ajax speelt in de achtste finales van de Champions League tegen de Portugese club Benfica. Dat heeft de loting van de UEFA in Nyon in tweede instantie uitgewezen. De Amsterdammers spelen medio februari eerst een uitwedstrijd. De return in Amsterdam wordt in maart gespeeld. Ajax stond in de groepsfase van het toernooi geen punt af.

Eerder op de dag was Ajax gekoppeld aan Internazionale, de Italiaanse club van de Nederlandse internationals Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. De loting moest echter worden overgedaan, omdat er als gevolg van "technische problemen" fouten in de procedure waren gemaakt. Inter werd nu gekoppeld aan aan Liverpool, de Engelse club van onder anderen de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk.

Benfica schakelde dit seizoen PSV uit in de play-offs van de Champions League. In de groepsfase eindigde het als tweede achter Bayern München, maar voor FC Barcelona. Oud-Ajacied Jan Vertonghen speelt bij de club uit Lissabon.

De beoogde confrontatie tussen Lionel Messi (Paris Saint-Germain) en Cristiano Ronaldo (Manchester United), bij elkaar gebracht in de eerste loting, is eveneens van de baan. PSG, met ook Georginio Wijnaldum, stuit nu op Real Madrid. Manchester United, de club ook van Donny van de Beek, speelt tegen Atlético Madrid.

Bij de ontmoeting tussen Villarreal en Juventus komen Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal) en Matthijs de Ligt elkaar tegen. Bij titelverdediger Chelsea tegen Lille geldt dat voor Hakim Ziyech en Sven Botman. Nathan Aké komt met Manchester City uit tegen Sporting Portugal.

Bayern München, een van de favorieten voor de eindzege in de Champions League, speelt tegen Salzburg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.