Terug

Volg Vandaag Inside

Nico Dijkshoorn: 'Iedereen die sport kijkt in een Oranje shirt is een pauper'

Nico Dijkshoorn: 'Iedereen die sport kijkt in een Oranje shirt is een pauper'

11 juli 2022, 11:40

Nico Dijkshoorn heeft maandag op Twitter zijn mening gegeven over de supporters van Max Verstappen die zich zondag in Oostenrijk misdragen hebben.

'Inhakend op schofterig gedrag van Max-supporters in Oostenrijk: iedereen die sport kijkt in een oranje shirt is een pauper', schrijft de voormalige huisdichter van De Wereld Draait Door. 'Infantiel trots zijn op oranje rook. Vrouwen betasten met een tribune vol laagschedelige proleten als publiek. De Nederlandse supporter in een notendop.'

Volgens berichten op sociale media zijn sommige fans slachtoffer geworden van seksistische, racistische en homofobe beledigingen op de Red Bull Ring in Spielberg. Op Twitter waren met name meldingen van vrouwen die zeiden te zijn nagefloten of intimiderend te zijn toegezongen door vooral Nederlandse fans. Ook zou een meisje dat ijsjes verkocht zijn lastiggevallen door oudere dronken mannen.

De Formule 1-organisatie en Red Bull hebben gezegd dat zij het 'onacceptabel' vinden wat er is gebeurd. Zij nemen de incidenten 'heel serieus'. Concrete acties zijn echter nog niet aangekondigd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.