Terug

Volg Vandaag Inside

Neymar twee duels geschorst na uitdelen van klap

Neymar twee duels geschorst na uitdelen van klap

17 sep 2020, 11:29

Neymar moet twee duels aan de kant blijven vanwege zijn rode kaart afgelopen zondag in de verloren thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille (0-1). De tuchtcommissie van de Franse profvoetballiga (LFP) schorste hem voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Neymar haalde in de hectische slotfase van het duel uit naar tegenstander Alvaro Gonzalez. Hij sloeg hem op het achterhoofd, omdat de Spanjaard volgens de boze Braziliaan hem op racistische wijze zou hebben beledigd. De tuchtcommissie wil dat incident nog nader onderzoeken.

Het strafcollege gaat ook PSG-speler Ángel Di Maria nog ondervragen over de beschuldigingen uit Marseille dat de Argentijn heeft gespuugd richting Gonzalez.

Neymar was één van de vijf spelers die tijdens het handgemeen in de extra tijd uit het veld werd gestuurd. Ploeggenoot Layvin Kurzawa werd voor zes duels geschorst, Leandro Paredes, ook van PSG, moet drie wedstrijden toekijken waarvan één voorwaardelijk. Jordan Amavi (drie duels) en Dario Benedetto (drie duels, waarvan één voorwaardelijk) kregen bij Marseille een schorsing opgelegd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.