Terug

Volg Vandaag Inside

Neymar kiest voor zakelijke carrièreswitch na het voetbal: 'Het is wat ik het liefst doe'

Neymar kiest voor zakelijke carrièreswitch na het voetbal: 'Het is wat ik het liefst doe'

15 apr 2021, 23:27

Neymar gaat zich na zijn voetbalcarrière volledig focussen op pokeren. De 29-jarige aanvaller is al jarenlang verliefd op het spelletje en wil het professioneel gaan aanpakken.

'Het is een van de dingen die ik het liefst doe. Ik wil na het voetballen toernooien gaan spelen, reizen om toernooien te doen waaraan ik altijd al had willen deelnemen en die ik niet kon doen vanwege mijn agenda als voetballer', vertelt Neymar in gesprek met CNews. De Braziliaan zou zich tijdens het WK 2014 enorm vermaakt hebben met poker. Bij PSG speelt Neymar regelmatig een potje met Leandro Paredes en Keylor Navas.

Neymar ziet ook een aantal overeenkomsten tussen poker en voetbal. 'Ik denk dat focus er een van is. De manier waarop je je tegenstander en het spel leest is ook erg belangrijk', stelt Neymar. 'Ik denk dat een van de belangrijkste dingen in het voetbal, en wat ik doe op het veld, is om de wedstrijd te lezen. Bij poker is dat hetzelfde: je moet het spel lezen, je tegenstanders lezen en het juiste moment weten om je tegenstander aan te vallen.'

Afgelopen dinsdagavond bereikte Paris Saint-Germain de halve finale van de Champions League door Bayern München uit te schakelen. De kans is groot dat Neymar zijn contract zal gaan verlengen tot medio 2026. De aanvaller maakte in dit seizoen totaal twaalf doelpunten in twintig wedstrijden en gaf daarin vijf assists voor de club uit Parijs.

SAMENVATTING: PSG - Bayern München

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.