Terug

Volg Vandaag Inside

Newcastle United neemt per direct afscheid van Steve Bruce

Newcastle United neemt per direct afscheid van Steve Bruce

20 okt 2021, 12:05

Newcastle United heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Steve Bruce (60). Volgens de voetbalclub uit Newcastle, onlangs overgenomen door een Saudisch investeringsfond, is dat gebeurd "met wederzijds goedvinden".

Na de overname van de Engelse club waren er al speculaties dat Bruce snel vervangen zou worden. De nieuwe directeur van de club, Amanda Staveley, beweerde vorige week echter nog dat de nieuwe eigenaren geduldig zijn. Zondag verloor de club met 3-2 van Tottenham Hotspur.

Het proces van het aanstellen van een nieuwe hoofdcoach is in volle gang en een benoeming zal te zijner tijd bekend worden gemaakt, aldus Newcastle United.

Bruce, die direct na zijn vertrek aangaf dat het waarschijnlijk zijn laatste trainersklus was, was ruim twee jaar in dienst in Newcastle. Graeme Jones is voorlopig verantwoordelijk voor de selectie. Zaterdag wacht Newcastle de uitwedstrijd tegen Crystal Palace.

Begin deze maand werd de overname door Public Investment Fund afgerond. De Premier League heeft de transactie goedgekeurd. De koepelorganisatie besloot in te stemmen met de overname nadat het "juridisch bindende garanties" had gekregen dat de staat Saudi-Arabië geen zeggenschap zou krijgen bij de club. PIF, dat 80 procent van de fondsen inbrengt in de deal van 300 miljoen pond (ongeveer 354 miljoen euro), wordt beschouwd als onafhankelijk. Daardoor is de overname niet in strijd met de regels van de Premier League..

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.