Terug

Volg Vandaag Inside

'Newcastle-sjeiks willen Premier League-trainer afkopen met miljoenenbedrag'

'Newcastle-sjeiks willen Premier League-trainer afkopen met miljoenenbedrag'

13 okt 2021, 18:05

De nieuwe eigenaren van Newcastle United hebben hun pijlen gericht op het aantrekken van een nieuwe hoofdtrainer, dat meldt transferexpert Gianluca Dimarzo. De Saoedi's namen Newcastle vorige week definitief over, waardoor ze in één klap de rijkste club ter wereld zijn. Een kleine week later lijkt de eerste aankoop slechts een kwestie van tijd.

Momenteel staat de Engelsman Steve Bruce voor de selectie van 'The Magpies'. De coach gaf eerder al aan dat hij een ontslag wel ziet aankomen, vanwege de hyper-ambitieuze plannen van de nieuwe eigenaren. Het heeft echter niet lang geduurd voor de sjeiks om met een opvolger te komen. Het schijnt namelijk dat Brendan Rodgers op 'pole position' staat om de vacature van trainer in te vullen.

Rodgers staat momenteel echter nog onder contract bij Leicester City, waar hij in 2019 belandde. Hierom dient Newcastle een afkoopclausule te betalen van maar liefst 16 miljoen euro. Rodgers was eerder ook al de verantwoordelijke man bij onder meer Liverpool en Celtic. In Schotland werd hij tweemaal kampioen. De Noord-Ierse trainer won afgelopen seizoen de prestigieuze FA Cup met Leicester door Chelsea aan de kant te zetten, maar staat momenteel op een teleurstellende 13e plaats in de Premier League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.