Terug

Volg Vandaag Inside

Neuer nadert de 100 caps

Neuer nadert de 100 caps

13 nov 2020, 15:48

Manuel Neuer is hard op weg richting zijn honderdste interland, maar de Duitse doelman kan komend weekend al een record pakken. De 34-jarige Neuer staat namelijk op het punt Sepp Meier te evenaren als keeper met de meeste interlands: 95.

De inmiddels 76 jaar oude Meier kwam tussen 1966 en 1979 95 keer uit voor de 'Mannschaft'. Hij werd met de Duitsers in 1972 Europees kampioen en pakte in 1974 met West-Duitsland de wereldtitel.

"Ik heb het record 41 jaar geleden neergezet en dat was een geweldige prestatie van mezelf. Nu feliciteer ik Neuer", zei Meier. "Neuer gaat ongetwijfeld meer dan 120 interlands spelen. Hij heeft geen zwaktes."

Een aantal jaar geleden leek OIiver Kahn ook hard op weg het record van Meier te evenaren, maar Kahn verloor zijn plek onder de lat aan Jens Lehmann.

Duitsland neemt het zaterdag in de Nations League op tegen Oekraïne. Dinsdag, als Neuer dus alleen recordhouder kan worden, is Spanje de tegenstander in het landentoernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.