Terug

Volg Vandaag Inside

Neuer (35) ook onder Nagelsmann (33) aanvoerder van Bayern München

Neuer (35) ook onder Nagelsmann (33) aanvoerder van Bayern München

7 juli 2021, 15:05

Julian Nagelsmann houdt na de teleurstellende optredens van Leroy Sané op het EK vertrouwen in zijn nieuwe collega, zo zei de trainer van Bayern München woensdag bij zijn presentatie. De 33-jarige Nagelsmann maakte bekend dat zijn twee jaar oudere doelman Manuel Neuer ook komend seizoen de aanvoerder is.

Sané wist zich tijdens het EK niet te onderscheiden bij de 'Mannschaft' en kreeg veel kritiek te verduren. De Duitsers werden al in de achtste finales uitgeschakeld en Sané haalde geen moment het niveau waarmee hij tijdens zijn periode bij Manchester City de interesse van Bayern had gewekt.

'Natuurlijk hoor ik de discussie. We zouden er goed aan doen hem in de media met rust te laten. Sané heeft uitstekende kwaliteiten, ongelooflijke snelheid en is een van de beste spelers in een-op-eensituaties', zei Nagelsmann. 'Hij kan goed afronden en combineren. Het gaat erom dat hij zijn kwaliteiten naar het veld kan vertalen en dat hij efficiënter wordt. Ik ben er zeker van dat we een sterkere Sané te zien gaan krijgen.'

Dertiger Nagelsmann maakt zich over zijn leeftijd geen zorgen. 'Het is altijd een kwestie van hoe je met de spelers praat. Het gaat erom dat je jezelf in hun schoenen plaatst. Ik ben nog jong, maar daar komen we wel uit', aldus de trainer, die geen jongere captain gaat aanwijzen.

Het hoofdtrainerschap van Bayern München is voor Nagelsmann "altijd een droom geweest". 'Ik heb erover gesproken met mijn familie, maar het gesprek met mijn vrouw was heel erg kort', aldus Nagelsmann. 'Het gesprek met Oliver Mintzlaff, de directeur van Leipzig, duurde toen wat langer. Uiteindelijk ging het snel, maar ik heb wel de juiste beslissing genomen.'

De komst van Nagelsmann werd eind april al wereldkundig gemaakt. Hij tekende toen een contract voor vijf seizoenen bij de regerend kampioen van Duitsland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.