Terug

Volg Vandaag Inside

Nelson debuteert in besloten oefenduel bij Feyenoord

Nelson debuteert in besloten oefenduel bij Feyenoord

6 okt 2021, 17:37

De Engelse aanvaller Reiss Nelson heeft in een besloten oefenwedstrijd zijn eerste speelminuten gemaakt bij Feyenoord. De 21-jarige huurling van Arsenal deed de eerste helft mee tegen De Graafschap. Na een ruststand van 0-0 liep Feyenoord in de tweede helft weg bij de 'Superboeren' (3-0).

De Eredivisieclub moest het doen zonder de internationals. Ook hoofdtrainer Arne Slot ontbrak. Hij liet het oefenduel zonder publiek op Varkenoord over aan zijn assistent Marino Pusic. Nelson speelde voor rust als linksbuiten. Hij werd na de pauze vervangen door Mikael Tørset Johnsen, die binnen 10 minuten twee doelpunten maakte. Cyriel Dessers tekende 20 minuten voor tijd voor de derde treffer.

Nelson zat zondag in de competitiewedstrijd tegen Vitesse (2-1) voor het eerst bij de selectie, maar bleef in Arnhem op de bank. De Engelsman was volgens Slot in de eerste maanden van het seizoen niet fit genoeg om wedstrijden te spelen. 'Het komt erop neer dat hij conditioneel echt wel goed is, maar dat is iets anders dan gewend zijn aan het spelen van wedstrijden', zei de trainer enkele weken geleden. 'Bij Arsenal was hij onderdeel van de selectie, maar ze speelden daar veel onderlinge partijtjes elf tegen elf. Hij zat dan altijd in het team dat de tegenstander moest nabootsen en dus moest hij lopen zoals de trainer dat wilde. Eigenlijk heeft hij bij Arsenal dus geen echte wedstrijden gespeeld.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.