Terug

Volg Vandaag Inside

Negen aanhoudingen verricht rond Ajax - Benfica

Negen aanhoudingen verricht rond Ajax - Benfica

16 mrt 2022, 11:55

Rondom de verloren wedstrijd van Ajax tegen Benfica in de Champions League heeft de politie in Amsterdam negen mensen aangehouden. Zij worden verdacht van 'uiteenlopende feiten', aldus een woordvoerster, zoals het afsteken van vuurwerk, vernieling en openbare geweldpleging.

Van de arrestanten zit er één nog vast, de andere acht zijn vrijgelaten. Een deel van hen moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter, een ander deel heeft een schikkingsvoorstel gekregen, aldus de woordvoerster.

De politie greep dinsdag in aan het einde van een grote sfeeractie op het plein naast de Johan Cruijff ArenA. Duizenden fanatieke supporters van Ajax hadden zich daar verzameld voor een zogeheten entrada. Ze dansten, sprongen en zongen, maar staken ook herhaaldelijk zwaar vuurwerk af. Toen supporters ongecontroleerd de Zuid-tribune op probeerden te komen, kwam de mobiele eenheid in actie.

Relschoppers staken bij de daaropvolgende confrontatie met de politie zwaar vuurwerk af en gooiden stalen buizen naar agenten. Sommigen agenten liepen brandwonden op, anderen gehoorschade. Zij zijn behandeld, maar niemand is opgenomen in het ziekenhuis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.