Terug

Volg Vandaag Inside

Neergeslagen Turkse scheidsrechter reageert: 'Hij zei tegen me dat hij me ging vermoorden'

Neergeslagen Turkse scheidsrechter reageert: 'Hij zei tegen me dat hij me ging vermoorden'

12 dec 2023, 15:30

Scheidsrechter Umut Meler, die maandagavond door Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca tegen de grond werd geslagen, heeft vanuit het ziekenhuis gereageerd. De toegetakelde arbiter heeft een blauw oog en nekklachten overgehouden aan het incident.

"Koca sloeg me recht onder het linkeroog en zo viel ik op de grond", laat Meler weten vanuit het ziekenhuis, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Daar kreeg ik nog vele trappen in het gezicht en andere delen van mijn lichaam. Ik hoorde Koca ook roepen naar mij en mijn collega’s dat het ‘gedaan’ zou zijn met mij. Hij zei specifiek tegen mij dat hij me ging vermoorden."

(Tekst gaat verder onder de video.)

Scheidsrechter Meler deelde tijdens de wedstrijd tussen Ankaragücü en Çaykur Rizespor twee rode kaarten uit, voor beide ploegen één. Diep in de blessuretijd maakte Adolfo Gaich gelijk namens Rizespor. Koca sloeg de arbiter kort daarna in zijn gezicht, waarna de scheidsrechter op de grond viel en door anderen geschopt werd. Hij verliet het veld met een blauw oog.

Mehmet Büyükeksi, de voorzitter van de Turkse voetbalbond TFF, sprak ook zijn afschuw uit. "Helaas is deze aanval een schandvlek en beschamend voor het Turkse voetbal. Wij geloven dat het Turkse voetbal dit niet verdient. Alle gepaste strafrechtelijke procedures tegen de aanstokers en de verantwoordelijken voor deze onmenselijke aanval zijn opgestart in coördinatie met onze regering. Als Turkse voetbalbond hebben we een spoedvergadering gehouden en we hebben de wedstrijden in alle competities voor onbepaalde tijd uitgesteld. De gezondheid van onze scheidsrechter is belangrijker dan wat dan ook."

Het Turkse OM is een onderzoek gestart naar het incident. De Turkse voetbalcompetitie Süperlig is stilgelegd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.