Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse zomer wordt hervat: donderdag tot 26 graden

7 aug 2023, 15:08

Het wordt na een aantal wisselvallige weken weer zomers weer in Nederland. Vooral donderdag wordt een mooie zomerdag met veel zon, weinig wind en temperaturen van 22 tot 26 graden, meldt Weeronline.

Het is tot en met woensdag al een stuk aangenamer weer dan zondag, maar er is nog geen sprake van warm en droog zomerweer. De neerslag beperkt zich volgens het weerbureau wel grotendeels tot lichte buien. Dinsdag kan het een tijdje regenen, maar woensdag blijft het op de meeste plekken al droog en wordt het 19 tot 23 graden.

Op donderdag stijgt het kwik landinwaarts naar 25 of 26 graden. In het noorden en langs de westkust is het iets minder warm. De zon schijnt regelmatig, maar in de loop van de dag kan vooral in het zuiden van Nederland meer bewolking verschijnen. Op vrijdag wordt het nog iets warmer. Het wordt op grote schaal zomers warm met ruim 25 graden. In het zuidoosten zijn maxima van 27 graden mogelijk. Wel is de kans op buien een stuk groter dan op donderdag.

De vooruitzichten voor het komende weekend en het begin van de volgende week zijn niet volop zomers. Er is dagelijks kans op een bui, maar de zon schijnt ook veel. De temperatuur lijkt uit te komen tussen 21 en 24 graden, en dat is volgens Weeronline heel gebruikelijk voor half augustus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.