Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse volleyballers niet naar WK zo lang toernooi in Rusland wordt gehouden

Nederlandse volleyballers niet naar WK zo lang toernooi in Rusland wordt gehouden

28 feb 2022, 10:15

De Nederlandse volleyballers zullen in augustus en september niet in actie komen op het WK, zolang dat in Rusland wordt gehouden. Volgens volleybalbond Nevobo is het "gezien de Russische invasie van Oekraïne ondenkbaar" dat daar een WK wordt gespeeld. De Nederlandse bond zegt de wereldvolleybalbond "met klem" te vragen het WK te verplaatsen.

Wereldvolleybalbond FIVB ziet, na het binnenvallen van Rusland in Oekraïne vorige week, nog geen aanleiding om het WK naar een ander land te verplaatsen. Veel andere sportbonden haalden evenementen wel al weg uit Rusland. Zo is de finale van de Champions League eind mei in Parijs in plaats van in Sint-Petersburg en is de Grote Prijs van Rusland van eind september van de Formule 1-kalender gehaald.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft alle internationale sportbonden vorige week gevraagd geen evenementen meer in Rusland of Belarus te laten plaatsvinden. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF steunt die oproep.

De Nederlandse volleyballers zijn op het WK, dat voor 26 augustus tot en met 11 september staat gepland, ingedeeld in poule F. In Krasnojarsk staan poulewedstrijden tegen Argentinië, Iran en Egypte op het programma.

De volleybalvrouwen spelen van 3 september tot en met 15 oktober hun WK in Nederland en Polen. Nevobo zegt intensief met de FIVB te overleggen of Rusland daar mee aan kan doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.