Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse spermadonor verwekte honderden kinderen wereldwijd, moeder spant rechtszaak aan

Nederlandse spermadonor verwekte honderden kinderen wereldwijd, moeder spant rechtszaak aan

25 mrt 2023, 19:55

Een 41-jarige man uit Den Haag mag zich binnenkort gaan melden in de rechtbank, omdat hij wereldwijd honderden kinderen verwekte. Een moeder heeft een kort geding aangespannen tegen de man en wordt daarbij gesteund door Stichting Donorkind. Doel is een verbod op sperma doneren voor deze man en vernietiging van al zijn sperma dat nog bij banken ligt.

Dat bevestigt Ties van der Meer van de Stichting Donorkind na berichtgeving van de Volkskrant. Het is voor het eerst in Nederland dat een ‘massadonor’ zich moet verantwoorden voor de rechter. De stichting noemt de aanstaande zaak zelfs ‘een wereldwijd unicum’. Stichting Donorkind gaat ervan uit dat hij wereldwijd de verwekker is van ‘meer dan vijfhonderd kinderen’, zegt Van der Meer.

‘The boy next door’

Een moeder van twee van zijn kinderen vertelde eerder aan The New York Times dat hij zich goed wist te presenteren. ‘Hij leek rustig, aardig en gedroeg zich netjes. Hij hield van muziek en hij sprak over zijn gedachten over het leven. Hij leek the boy next door.’Volgens de vrouw was het bovendien een knappe man. Ze sprak hem voor het eerst op een website voor wensouders en ontmoette hem in het echt op het station in Den Haag. Daar betaalde ze hem 165 euro voor een potje sperma.

Na de geboorte van haar twee kinderen via de Hagenaar kwam ze in contact met andere moeders die kinderen met de donor hadden gekregen en begon ze argwaan te krijgen. Zo vertelde één van de moeders haar dat de man volgens onderzoek van het ministerie in 2017 al 102 kinderen zou hebben.

Eigenlijk zou het kort geding maandag plaatsvinden, maar omdat de Hagenees op vakantie is in het buitenland, wordt deze verplaatst. Stichting Donorkind verwacht dat de zaak 13 april zal plaatsvinden, maar dat zullen ze maandag pas definitief horen. De veertiger is verplicht zelf aanwezig te zijn bij het kort geding.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.