Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse muziekindustrie uit steunbetuigingen aan Joost Klein

Nederlandse muziekindustrie uit steunbetuigingen aan Joost Klein

12 mei 2024, 14:18

Joost Klein krijgt na zijn uitsluiting van het Eurovisiesongfestival veel steun van radiomakers en artiesten uit Nederland. Hij werd afgelopen zaterdag gediskwalificeerd voor de finale vanwege een vermeende bedreiging van een cameravrouw tijdens het Songfestival. Nu laten verschillende spelers uit de Nederlandse muziekindustrie van zich horen.

3FM

De radio-dj's van NPO 3FM hebben besloten het lied Europapa van Joost Klein weer uit te roepen tot Megahit. Dat betekent dat het lied de hele week het meest gedraaide nummer wordt op de zender. Dit is uniek in de geschiedenis van de 3FM Megahit.

Radio 2

Bij NPO Radio 2 is zondag ook aandacht besteed aan Klein. De zender meldde dat veel luisteraars op Kleins Europapa willen stemmen voor de volgende Top 2000-lijst, en ook werd het lied negen keer achterelkaar gespeeld op de zender.

3JS

Ook de muzikanten van de 3JS speelden tijdens een optreden het nummer Europapa, dat Klein zou laten horen bij de finale van het Eurovisie Songfestival.

"Een beladen avond in Nederland", schrijft 3JS-bandlid Jan Dulles op Instagram. Bij het bericht deelt hij de video van het optreden. "Het Eurovisie Songfestival staat voor 'verbinding' tussen de landen d.m.v. muziek. Dat is de boodschap die ze willen uitdragen. Juist degene die een lied maakte over 1 Europa zonder grenzen…. mocht vanavond niet meedoen", vervolgt hij. "Na vanavond zijn we nóg een stuk verder verwijderd van die eenheid. Joost en zijn boodschap hadden erbij moeten zijn vanavond. Vandaar dit eerbetoon."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.