Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse mannen grijpen naast medaille op ploegenachtervolging

Nederlandse mannen grijpen naast medaille op ploegenachtervolging

15 feb 2022, 09:46

De schaatsers hebben bij de Olympische Spelen naast het brons gegrepen op de ploegachtervolging. In de strijd om de derde plek waren Sven Kramer, Marcel Bosker en Patrick Roest bij lange na niet opgewassen tegen de schaatsers uit de Verenigde Staten.

Het Nederlandse team had eerder de halve finale verloren van titelverdediger Noorwegen, dat vier jaar eerder op de Spelen in Zuid-Korea ook al te sterk was. Kramer, Bosker en Roest gaven ruim een seconde toe op de Noren. Tegen de Amerikanen Casey Dawson, Emery Lehman en Joey Mantia was het Oranje-trio bijna 3 seconden langzamer.

Nederland wist op het ploegonderdeel dat wordt verreden sinds de Olympische Spelen van Turijn in 2006 slechts één keer goud te halen bij de mannen en vrouwen. Beide teams veroverden de olympische titel bij de Spelen van Sotsji in 2014. Op de Spelen van Pyeongchang vier jaar geleden wonnen de schaatsers brons, net als bij de Spelen van Turijn en van Vancouver in 2010.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.