Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse groep getroffen door lawine in Oostenrijk, zeker twee doden

Nederlandse groep getroffen door lawine in Oostenrijk, zeker twee doden

11 apr 2024, 13:55

Twee Nederlanders zijn donderdag om het leven gekomen door een lawine in Oostenrijk, bevestigt de politie van de deelstaat Tirol. Een andere Nederlander is onder de sneeuw vandaan gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. De toestand is nog onbekend. Een vierde Nederlander is ook uit de sneeuw gehaald en bevindt zich nog op de berghelling. Er zijn geen vermisten meer.

Een groep met zeventien Nederlandse skiërs was met vier Oostenrijkse begeleiders bezig met een tour in het skigebied Vent, in het zuidwesten van Oostenrijk. Ze werden volgens de politie verrast door een lawine van 180 meter lang en 80 meter breed.

De rest van de groep is volgens Oostenrijkse media niet gewond geraakt en inmiddels terug in het dal.

UPDATE: In Oostenrijk is een derde Nederlander omgekomen door een lawine in de Alpen, schrijven Oostenrijkse media. Eerder meldde de politie al twee doden. Een vierde Nederlander is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.