Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse basketballers spelen 'gewoon' wedstrijd in Rusland: 'Daar merk je er niets van'

Nederlandse basketballers spelen 'gewoon' wedstrijd in Rusland: 'Daar merk je er niets van'

24 feb 2022, 10:20

De Nederlandse basketballers komen donderdag ondanks de Russische militaire aanval op Oekraïne gewoon in actie in en tegen Rusland. De ploeg van bondscoach Maurizio Buscaglia verblijft in Perm, een stad op zo'n 1300 kilometer van Moskou. Oranje neemt het daar vanaf 16.00 uur in de WK-kwalificatie op tegen de Russen.

"In Perm is het rustig, daar merk je niets van wat nu gaande is", zegt een woordvoerder van de Nederlandse basketbalbond, na contact met teammanager René Vlaanderen. "We hebben geen enkel signaal dat de wedstrijd niet doorgaat." De basketballers spelen zondag weer tegen Rusland, dan in Almere.

Russische militairen vielen in de nacht van woensdag op donderdag Oekraïne aan. Vanuit vrijwel de hele wereld wordt die Russische aanval veroordeeld. Regeringsleiders kondigden strenge en scherpe sancties aan tegen Rusland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.