Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlands kledingmerk gebruikte voetballers als dekmantel voor cokehandel

Nederlands kledingmerk gebruikte voetballers als dekmantel voor cokehandel

21 juli 2022, 14:30

Luis Suárez, Neymar, Kenneth Vermeer en Glenn Helder maakten allemaal promotie voor het kledingmerk My Brand, waarvan de 44-jarige eigenaar vorige week werd aangehouden op verdenking van witwassen en drugshandel. Arno van Leeuwen - die zich voor de Amsterdamse recherche jarenlang bezighield met criminaliteit in relatie tot voetbal - en sportmarketeer Frank van den Wall leggen aan de NOS uit dat het goedlopende Amsterdamse kledingmerk voetballers gebruikte als dekmantel.

Met het inzetten van bekende voetballers ter promotie van de kledinglijn probeerde de eigenaar van My Brand zo legaal mogelijk over te komen, legt Arno van Leeuwen uit: "Die voetballers worden dus misbruikt via de kledinglijn, dat weer een dekmantel is voor de cocaïnelijn. Als mensen spelers als Neymar en Suárez zien in die kleding denken ze al gauw: dat zal dan wel een keurig merk zijn."

Frank van den Wall Bake vindt het vooral de schuld van zaakwaarnemers dat de onderwereld zich zo gemakkelijk infiltreert in de voetbalwereld: "Het staat elke speler natuurlijk vrij om zich beschikbaar te stellen voor reclamedoeleinden. De meeste voetballers zijn dusdanig jong dat ze het kaf niet van het koren kunnen scheiden. Ik vind het daarom de taak van het management om die jongens te beschermen voor dit soort dingen."

Oud-voetballer Winnie Haatrecht vertegenwoordigt tegenwoordig de zaken van Kenneth Vermeer en geeft aan dat het onmogelijk is om ieder bedrijf dat aanklopt door te lichten: "Voetballers krijgen op het hoogtepunt van hun loopbaan twintig tot dertig aanvragen per maand om iets te promoten. Je kan moeilijk een detective inhuren om alles te gaan onderzoeken. Dat is heel simpel." Ook vertelt hij dat het wel impact heeft op zijn cliënt: "Natuurlijk schrik je daarvan, maar het is niet te voorkomen. En ik denk ook niet dat het onze verantwoordelijkheid is als je vijf jaar geleden een shirt hebt aangehad van wat nu blijkt een criminele verdachte."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.