Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlands elftal begint WK-kwalificatie in Turkije

Nederlands elftal begint WK-kwalificatie in Turkije

8 dec 2020, 20:51

Het Nederlands elftal begint de kwalificatiereeks richting het WK van 2022 in Qatar met een uitwedstrijd tegen Turkije. De ploeg van bondscoach Frank de Boer speelt op woensdag 24 maart tegen de Turken. Drie dagen later staat een thuiswedstrijd tegen Letland op het programma dat de Europese voetbalbond UEFA een dag na de loting publiceerde. Op 30 maart volgt dan een uitwedstrijd tegen Gibraltar.

De Boer sprak maandag al de hoop uit dat Oranje in groep G start met een uitwedstrijd tegen Turkije. "Meteen Turkije-uit zou wel lekker zijn. Want tegen die tijd zijn er misschien nog steeds geen toeschouwers welkom", zei de bondscoach, die het fanatisme van de Turkse voetbalfans kent. "Ik zou in maart ook wel tegen Noorwegen willen spelen."

Die wens van De Boer kwam niet uit. Oranje speelt op 1 september, na het uitgestelde EK, uit tegen de Noren. Het Nederlands elftal sluit de WK-kwalificatie op 16 november af met een thuiswedstrijd tegen Noorwegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.