Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlanders kopen massaal bier in Duitsland: 'Het scheelt me €5 per krat als ik het hier koop'

Nederlanders kopen massaal bier in Duitsland: 'Het scheelt me €5 per krat als ik het hier koop'

11 mrt 2022, 10:02

Nederlanders vullen de laatste dagen massaal hun tank en doen boodschappen in het buitenland. Niet alleen de prijzen bij het tankstation lopen namelijk op in Nederland, ook in de supermarkten. Will (66) vertelt in gesprek met De Telegraaf wat het hem bijvoorbeeld scheelt om in een Duits dorpje zijn bier in te slaan.

'In het begin voelde ik me wel schuldig toen ik naar Duitsland reed om bier te kopen', vertelt Will die maar liefst vijftien kratten bier inkocht bij de slijter in het Duitse grensdorp Tüddern. 'Maar toen het in Nederland verboden werd om meer dan 25% korting te geven, dacht ik: bekijk het maar. Het scheelt me €5 per krat als ik het hier koop.', aldus Will.

En Will is zeker niet de enige Nederlander die boodschappen doet over de grens. Een medewerker van de slijterij vertelt tegenover De Telegraaf dat maar liefst 83% van de klanten uit Nederland komt. Donderdag werd bekend dat het kabinet de daling van de koopkracht als gevolg van de hoge inflatie wil beperken door onder meer tijdelijke verlagingen van de accijnzen op brandstof en de btw op energie.

Gas en elektriciteit vallen nu onder het hoge btw-tarief van 21 procent, maar zouden tijdelijk onder het lage tarief van 9 procent gaan vallen. De korting op de accijnzen op benzine en diesel is nog onderwerp van discussie. De maatregelen zouden per 1 juli ingaan voor in eerste instantie een halfjaar.

Voor de allerarmste gezinnen was eerder al 200 euro uitgetrokken voor hulp om hun energierekening te kunnen blijven betalen. Dat bedrag wordt volgens ingewijden met nog eens honderden euro's opgehoogd. Verder wil het kabinet huishoudens helpen energie te besparen door sneller subsidie beschikbaar te stellen voor bijvoorbeeld woningisolatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.