Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland voor het eerst sinds 2015 niet in songfestivalfinale

9 mei 2023, 23:10

Na zes finales op rij is Nederland voor het eerst in jaren weer afwezig in de finale van het Eurovisie Songfestival. Mia Nicolai en Dion Cooper zaten dinsdagavond niet bij de populairste tien acts van de eerste halve finale en moeten naar huis.

Het is voor het eerst sinds 2015 dat de Nederlandse delegatie de wedstrijd voortijdig moet verlaten. Toen lukte het Trijntje Oosterhuis niet om door te dringen tot de finale. In een jumpsuit in plaats van haar veelbesproken scheurjurk werd ze slechts veertiende.

Daarna waren achtereenvolgens Douwe Bob, OG3NE, Waylon, Duncan Laurence en S10 wel succesvol. Jeangu Macrooy stond ook in de finale, maar hoefde daar vanwege de winst van Duncan in 2019 niets voor te doen.

Zweden

Opvallend genoeg won Zweden het songfestival de laatste twee keer dat Nederland de finale miste. In 2012 toen Joan Franka niet doorging, won Loreen met Euphoria en in 2015 werd Måns Zelmerlöw tot winnaar uitgeroepen met het liedje Heroes.

Volgens de bookmakers is de kans groot dat ook dit jaar Zweden met de winst aan de haal gaat. Loreen keert dit jaar terug en is een van de topfavorieten. Zij wist zich dinsdag wel te plaatsen voor de finale met haar song Tattoo.

Johan Derksen is geen fan van het optreden van Mia en Dion, tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, zo zei hij dinsdagavond bij Vandaag Inside. Bekijk zijn reactie in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.