Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland-Tsjechië best bekeken wedstrijd op het EK

Nederland-Tsjechië best bekeken wedstrijd op het EK

13 juli 2021, 18:11

De wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië in de achtste finale van het EK voetbal blijft ook na zondag de best bekeken wedstrijd van het toernooi. Volgens Stichting KijkOnderzoek zagen zondag 27 juni ruim 5,7 miljoen mensen op tv hoe Oranje met 2-0 werd uitgeschakeld.

De finale tussen Italië en Engeland trok zondagavond ruim 4,1 miljoen kijkers, ruim anderhalf miljoen minder. Het was daarmee na de uitschakeling van Nederland wel de best bekeken wedstrijd van de knock-outfase van het toernooi.

Oranje speelde zijn wedstrijden in de groepsfase van het EK allemaal in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Thuis werd de openingswedstrijd tegen Oekraïne door meer dan 5,4 miljoen mensen bekeken. De wedstrijden tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië trokken 5,5 miljoen tv-kijkers.

Naast de wedstrijden van het Nederlands elftal en de EK-finale, die door Italië ten koste van Engeland na strafschoppen werd gewonnen, was er de meeste aandacht voor het groepsduel tussen Frankrijk en Duitsland. Op 15 juni speelden zij hun eerste EK-wedstrijd van dit toernooi voor het oog van ruim 3,1 miljoen Nederlandse tv-kijkers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.