Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland neemt bij Winterspelen leiding in medailleklassement

Nederland neemt bij Winterspelen leiding in medailleklassement

8 feb 2022, 13:03

Nederland heeft bij de Olympische Spelen in Beijing de leiding in het medailleklassement overgenomen van China. Dat is te danken aan langebaanschaatsers Kjeld Nuis en Thomas Krol, die op de 1500 meter respectievelijk goud en zilver wonnen.

Na vier dagen staat TeamNL op drie gouden, drie zilveren en één bronzen medaille. Het goud kwam, naast Nuis, op naam van schaatssters Irene Schouten (3000 meter) en Ireen Wüst (1500 meter). Zilver was er, naast Krol, voor langebaanschaatser Patrick Roest (5000 meter) en shorttrackster Suzanne Schulting (500 meter).

De tot dusverre enige bronzen plak van Nederland werd gewonnen door schaatsster Antoinette de Jong.

UPDATE: Nederland heeft bij de Olympische Spelen in Beijing maar heel even kunnen genieten van de eerste plaats in het medailleklassement. Na het goud en zilver voor langebaanschaatsers Kjeld Nuis en Thomas Krol op de 1500 meter, passeerde Team NL het Chinese team. Zweden nam ongeveer een kwartier later de eerste positie van Nederland over dankzij winst bij het langlaufen voor vrouwen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.