Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland na kwalificatie WK terug in top tien wereldranglijst

Nederland na kwalificatie WK terug in top tien wereldranglijst

19 nov 2021, 14:43

Het Nederlands elftal behoort weer tot de beste tien voetballanden ter wereld. Op de ranglijst van de FIFA is Oranje, drie dagen na het bereiken van het wereldkampioenschap, één plekje gestegen: van elf naar tien.

België voert de ranglijst nog aan, met een kleine voorsprong op Brazilië. Frankrijk is de nummer 3. Italië, dat achter Zwitserland als tweede eindigde en nu via de play-offs het WK moet zien te halen, zakte van de vierde naar de zesde positie. Engeland is nu vierde en Argentinië vijfde.

Spanje (zevende), Portugal (achtste) en Denemarken (negende) maken de top tien compleet. Duitsland (elfde) valt daar net buiten.

De loting voor het WK van 2022 in Qatar is op 1 april. Nederland zit dan hoogstwaarschijnlijk in pot 2. Qatar en de nummer 1 tot en met 7 op de wereldranglijst loten mee als groepshoofd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.