Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland moet massaal de wekker zetten: dit is het tijdschema voor de Grand Prix van Australië

Nederland moet massaal de wekker zetten: dit is het tijdschema voor de Grand Prix van Australië

30 mrt 2023, 14:26

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Australië op het programma. De race is uiteraard live te volgen, maar daarvoor zal je wel erg vroeg de wekker moeten zetten.

Het spektakel op het Albert Park-circuit in Melbourne begint vrijdagmorgen namelijk al om 03:30 uur Nederlandse tijd met de eerste vrije training. Om 07:00 uur volgt de tweede vrije training.

Ook zaterdag zal je vroeg uit de veren moeten om Max Verstappen en Nyck de Vries in actie te zien. De derde vrije training begint om 03:30 uur, terwijl de kwalificatie vanaf 07:00 uur te zien zal zijn. 

Ook zondag zal je vroeg aan je dag moeten beginnen. Max Verstappen en consorten beginnen om 07:00 uur aan de derde race van het seizoen. 

Verstappen hoopt zondag voor het eerst te winnen op het Albert Park-circuit, waar de Red Bull-coureur vorig jaar met technische problemen uitviel terwijl hij op de tweede plaats achter Charles Leclerc van Ferrari reed. Een derde plaats in 2019 was zijn beste resultaat in Australië. "De afgelopen jaren presteerden we vaak niet zo goed in het begin van het seizoen. Ik denk dat als deze race op een andere plek op de kalender had gestaan, dat we hier veel betere resultaten behaald zouden hebben."

Waar Red Bull de afgelopen jaren vaak stroef op gang kwam, zijn de auto's van de Oostenrijkse renstal nu een klasse apart. Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez eindigden in de eerste twee grands prix steeds als eerste en tweede, met de Nederlander als winnaar in Bahrein en de Mexicaan in Saudi-Arabië. "We hebben ook hier kans op een goed resultaat", zei Verstappen in Melbourne.

Tijdschema

  • Vrijdag 31 maart: Eerste vrije training (03.30 – 04:30 uur) en Tweede vrije training (07:00 – 08:00 uur)

  • Zaterdag 1 april: Derde vrije training (03:30 – 04:30 uur) en Kwalificatie (07:00 – 08:00 uur)

  • Zondag 2 april: Race (vanaf 07:00 uur)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.