Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland leverde al voor ruim 50 miljoen aan wapens aan Oekraïne

Nederland leverde al voor ruim 50 miljoen aan wapens aan Oekraïne

31 mrt 2022, 15:27

Nederland leverde al voor meer dan 50 miljoen euro aan wapens aan Oekraïne. Dat maakte minister Kajsa Ollongren (Defensie) woensdag bekend in de Tweede Kamer. Dat bedrag (het gaat om de boekwaarde) zal verder oplopen, want Nederland gaat door met wapenhulp, zei ze.

De minister meldde het bedrag in een debat na een toespraak van de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Het kabinet kondigde voor de oorlog al aan wapens te zullen leveren. Er zijn onder meer antitankraketten, antiluchtdoelraketten en scherpschuttersgeweren naar de regering in Kiev gestuurd.

In het begin van de wapenleveranties maakte Ollongren nog bekend welke wapenhulp werd gegeven, maar uit veiligheidsoverwegingen is het kabinet daarmee gestopt. Ook was tot dusverre niet gemeld voor welk bedrag aan wapentuig aan Kiev was gegeven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.