Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland gaat over België heen en verovert plek 8 op coëfficiënten-ranglijst

Nederland gaat over België heen en verovert plek 8 op coëfficiënten-ranglijst

6 nov 2020, 00:15

Dankzij de overwinningen van Ajax en Feyenoord stijgt Nederland op de coëfficiënten-ranglijst van de UEFA. België wordt gepasseerd en Nederland is nu terug te vinden op plek 8.

Nederland profiteert optimaal van een dramatische week voor de Belgische clubs. Club Brugge verloor met 0-3 van Borussia Dortmund in de Champions League, Standard Luik, Royal Antwerp en AA Gent verloren in de Europa League van respectievelijk Lech Poznan, LASK Linz en Rode Ster Belgrado.

Ondanks de nederlagen van PSV en AZ pakte Nederland door de overwinningen van Ajax (1-2 tegen Midtjylland) en Feyenoord (3-1 tegen CSKA) genoeg punten om België te passeren en de achtste plaats te veroveren.

De nummers 8 en 9 op de ranglijst hebben recht op evenveel Europese tickets. Het is vooral van belang dat Nederland zijn plek in de top 10 behoudt, aangezien in dat geval de kampioen van de Eredivisie in 2022 in alle gevallen rechtstreeks de Champions League ingaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.