Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland draait beste Europese seizoen sinds 2011/2012

Nederland draait beste Europese seizoen sinds 2011/2012

28 feb 2020, 12:40

De Nederlandse clubs hebben een prima seizoen gedraaid in Europa, ondanks de uitschakeling van AZ en Ajax gisteravond. In het seizoen 2011/2012 was het de laatste keer dat Nederland zoveel punten scoorde. Wel dreigt plek 9 op de coëfficiëntenlijst in gevaar te komen het resterende deel van het seizoen.

Vanaf het begin van het seizoen waren Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Utrecht actief in Europa. FC Utrecht strandde al in de voorronden, terwijl Feyenoord en PSV niet verder kwamen dan de poulefase.

Nederland behaalde 9,4 punten door zijn prestaties dit seizoen. In 2011/2012 was de score voor het laatst hoger met 13,6 coëfficienten. Vorig seizoen behaalde Nederland 8,6 punten.

Het is te hopen voor Nederland dat hiermee de negende plek op de ranglijst van de UEFA behouden blijft. Istanbul Basaksehir en Shakhtar Donetsk bereikten namelijk wel de achtste finales van de Europa League. Turkije en Oekraine staan tiende en elfde op de ranglijst en kunnen daardoor de negende plaats van Nederland nog bedreigen. Een plek in de top-elf geeft de landskampioen van de Eredivisie in 2021 recht op directe plaatsing voor de Champions League.

VIDEO - Ten Hag: 'We moeten de spirit behouden en Europa begraven'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.