Terug

Volg Vandaag Inside

NEC krijgt boete van 15.000 euro na wangedrag eigen supporters

NEC krijgt boete van 15.000 euro na wangedrag eigen supporters

9 dec 2021, 14:55

NEC heeft van de KNVB een boete van 15.000 euro gekregen, waarvan 7500 euro voorwaardelijk, voor het wangedrag van de eigen supporters tijdens de wedstrijd tegen Vitesse op 17 oktober. De KNVB legt de club een proeftijd van twee jaar op. Tijdens de derby was het heel onrustig in het stadion. Na afloop van de wedstrijd braken rellen uit in het park rond het stadion, waarvoor de politie al 38 mensen heeft opgepakt.

NEC-aanhang ontrolde aan het begin van de wedstrijd twee spandoeken. Op het ene doek stond PURE en een mannetje dat een vuurwapen gericht hield op het andere doek. Daarop stond HAAT, een Vitesse-poppetje, een adelaar en een hert. Het bestuur van NEC verklaarde kort na de wedstrijd al dat deze spandoeken bij de ingang naar de tribunes afgepakt hadden moeten worden, maar dat was niet gebeurd.

Tijdens de wedstrijd zochten NEC'ers ruzie met de Vitesse-aanhang. Ze probeerden bij de uittribunes te komen en gooiden met voorwerpen. Stewards moesten telkens ingrijpen.

Er zijn al ruim vijftig stadionverboden uitgedeeld aan NEC-aanhangers. De politie heeft woensdag foto's van zestien relschoppers openbaar gemaakt, in de hoop deze mannen te kunnen arresteren. Het is niet bekend of er onder die zestien al arrestaties zijn verricht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.