Terug

Volg Vandaag Inside

NEC kan vanaf januari weer in volle Goffert spelen na versterken tribunes

NEC kan vanaf januari weer in volle Goffert spelen na versterken tribunes

8 dec 2021, 17:50

NEC kan gebruik blijven maken van stadion De Goffert. Onderzoek heeft uitgewezen dat spelen in een vol stadion veilig en verantwoord is als tribune-onderdelen worden versterkt. Het onderzoek volgde nadat in oktober in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een deel van het vak voor de bezoekende supporters instortte.

Die tribune begaf het op het moment dat de fans van Vitesse met z'n allen dicht bij elkaar op en neer sprongen. Eerder onderzoek maakte duidelijk dat er een fout in de berekening van de wapening van het bewuste tribune-onderdeel zat. Vervolgonderzoek heeft nu duidelijk gemaakt dat veel van de overige tribunedelen dezelfde tekortkomingen hebben. Ook de nok waarmee hogere tribune-elementen rusten op lager gelegen tribune-elementen is niet geschikt als primaire draagconstructie, meldt NEC.

Met het versterken van de tribunes kunnen de problemen worden opgelost. "Het is goed dat we al op zo’n korte termijn weten waar we aan toe zijn. Samen met NEC kunnen we nu de volgende stappen zetten, zodat er weer op een veilige en verantwoorde wijze toeschouwers welkom zijn in het stadion", zegt Bert Velthuis, wethouder sport en accommodaties van de gemeente Nijmegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.